Implant Dentar

Implant Dentar


Implantul dentar a revoluționat tratamentele în stomatologie, astfel nu mai e nevoie să se sacrifice dinții vecini, care pot fii sănătoși, în vederea realizării unei lucrări protetice pentu a înlocui dintele lipsă.

Pierderea dinților creaza adevarate probleme mai ales dacă înlocuirea acestora e frecvent amânată. În urma pierderii unui dinte, osul se va resorbii daca nu se intervine prompt. Dinții vecini și opusi vor migra astfel încât se produc dizarmonii ocluzale, de mușcătură și patologii ale articulației temporo – mandibulare.

Implantul e o piesă sterilă și biocompatibilă de aceea înainte de inserarea acestuia se va realiza igienizare profesională, se vor trata toate cariile dentare și se vor extrage dinții irecuperabili.

Implantul dentar este fabricat din titan tratat și înlocuiește rădăcina dintelui care lipsește.

Pentru a depista înălțimea și grosimea osului e nevoie de o investigatie suplimentară și anume o tomografie care redă tridimensional oasele maxilare.

Prima intervenție este cea de inserare a implantului cu sau fără adiție de os, în funcție de caz. După perioada de osteointegrare de aproximativ patru – șase luni se descoperă implanturile și se atașează bontul protetic. Urmează etapa de amprentare și în urma modelului creat în laborator, tehnicianul dentar confecționeaza coroana în maxim două săptămâni.

La persoanele edentate total se pot insera un număr de implanturi, în funcție de caz, pentru a stabiliza proteza.

Toate acestea necesită experiență, competență și specializare din partea medicului.

În clinica noastră beneficiați de implanturi inserate de un medic ce a studiat șase ani medicina dentară, șase ani medicina generală și cinci ani de specializare în chirurgie oro-maxilo-facială.

Vă așteptăm în cele mai bune condiții!

implant dentar timisoaraimplant vs punte

implant dentar Timisoara

implantologie Timisoara

implantolog Timisoara